вторник, 26 ноября 2013 г.

«Про оголошення попередження кандидату на посаду Сімеїзського селищного голови Гуременко Сергію Семеновичу»

ПОЗАЧЕРГОВІ ВИБОРИ СІМЕЇЗСЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ 
15 ГРУДНЯ 2013 РОКУ
СІМЕЇЗСЬКА СЕЛІЩНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ
МІСТА  ЯЛТА
98680, м. Ялта, смт Сімеїз, вул. Зоряна, 2 тел/факс +380654240200
смт Сімеїз

26 листопада 2013 року         № 42

ПОСТАНОВА

«Про оголошення попередження кандидату
на посаду Сімеїзського селищного голови
Гуременко Сергію Семеновичу»


          Гуременко Сергій Семенович  Постановою Сімеїзської селищної виборчої комісії міста Ялта № 19 від 16.11.2013 року зареєстрований кандидатом на посаду Сімеїзського селищного голови.
На адресу Сімеїзської селищної  виборчої  комісії міста Ялта надішли заява від кандидата на посаду Сімеїзського селищного голови Меметова Амета Енверовича за вх. № 42 від 25.11.2013 р., та заява від кандидата на посаду Сімеїзського селищного голови Юкіна Миколи Вікторовича за вх. № 43 від 26.11.2013 р. про порушення кандидатом на посаду Сімеїзського селищного голови Гуременко Сергієм Семеновичем вимог Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів».
Із заяв та доданих до них матеріалів вбачається, що  кандидатом на посаду Симеїзської селищного голови Гуременко С.С. розміщені друковані агітаційні плакати в районі вулиць Паустовського, Горького, Радянська, шосе Севастопольське, смт Сімеїз, м. Ялта. Дані плакати в порушення статті 49 закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» не містять відомості про установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.
Крім того, агітаційні плакати розміщені не у містах, що визначені рішенням виконавчого комітету Сімеїзської селищної ради № 163 від 01.11.2013 р. «Про визначення місць для розміщення друкованих агітаційних матеріалів».                 
Згідно із частиною 8 статті 49 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної   Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» друкований агітаційний матеріал повинен містити відомості про установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.
Згідно із частиною 10 статті 49 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної   Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» друковані та інші агітаційні матеріали розміщуються лише у місцях, визначених і обладнаних місцевими органами виконавчої влади чи органами місцевого самоврядування. Відповідні місця мають бути визначені та обладнані не пізніш як за 45 днів до дня виборів.
З огляду на вищезазначене, кандидат на посаду Сімеїзського селищного голови Гуременко С.С. порушив вимоги частин 8 та 10 статті 49 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної   Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів».
Згідно із частиною 6 статті 45 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної   Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», у разі порушення кандидатом вимог цього Закону, крім порушень, зазначених у пункті 5 частини першої та пункті 5 частини другої цієї статті, територіальна виборча комісія може оголосити кандидату на посаду сільського, селищного, міського голови попередження. Інформація про оголошення попередження оприлюднюється відповідною виборчою комісією в загальнодержавних або місцевих засобах масової інформації чи в інший спосіб.

 Відповідно до частин першої та другої статті 13, частин першої та четвертої   статті 25, частини шостої статті 45, частини восьмої, десятої статті 49 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної   Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», керуючись постановою ЦВК від 15 вересня 2010 року № 350,  Сімеїзська  селищна  виборча  комісія міста Ялта,

ПОСТАНОВЛЯЄ :

          1. Оголосити попередження кандидату на посаду Сімеїзського селищного голови Гуременко Сергію Семеновичу.
         
2. Надіслати копію цієї постанови кандидату на посаду Сімеїзського селищного голови Гуременко Сергію Семеновичу.
         
3. Довести зміст цієї постанови до відома суб’єктів виборчого процесу у спосіб,  передбачений п. 4.8 постанови ЦВК від 15 вересня 2010 року № 350 та оприлюднити   її в порядку, встановленому постановою Сімеїзської  селищної  виборчої комісії міста Ялта від  27 жовтня 2013 року № 01.

Постанова може бути оскаржена до виборчої комісії у порядку та строки, передбачені ст. ст. 85-89 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим», або до суду,  у порядку, та строки, передбачені ст. ст. 172, 179 Кодексу адміністративного судочинства України.


Голова комісії                                                                  О.І. Фатєєва