суббота, 16 ноября 2013 г.

«Про відмову в реєстрації кандидата на посаду Сімеїзського селищного голови Асланова Ельдара Махаловича»

ПОЗАЧЕРГОВІ ВИБОРИ СІМЕЇЗСЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ 
15 ГРУДНЯ 2013 РОКУ

СІМЕЇЗСЬКА СЕЛІЩНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ
МІСТА  ЯЛТА

98680, м. Ялта, смт Сімеїз, вул. Зоряна, 2 тел./факс +380654240200
смт  Сімеїз

«16»  листопада 2013 р.   № 21
ПОСТАНОВА

«Про  відмову в реєстрації кандидата на посаду 
Сімеїзського селищного голови
Асланова Ельдара Махаловича»


До Сімеїзської селищної виборчої  комісії міста Ялта 15.11.2013 р. надійшла заява від Асланова Ельдара Махаловича про самовисування та реєстрацію його кандидатом на посаду  Сімеїзського селищного голови  м. Ялта АР Крим.
До заяви додані автобіографія, декларація про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2012 рік,  4 фотографії кандидата у депутати розміром 4 х 6 сантиметрів, тобто документи, передбачені статтею 39 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної   Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів».
Згідно ч. 1 статті 43 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної   Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» декларація про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за рік, що передує року початку виборчого процесу, подається кандидатом у депутати, кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови за формою, встановленою Законом України "Про засади запобігання і протидії корупції".
Асланов Е.М. в порушення порядку заповнення вказаної декларації не вказав свій номер паспорта (п.1 розділ 1 Декларації).
Крім того, Центральною Виборчою Комісією встановлено зразок заяви для осіб, які заявляють про самовисування на посаду сільських, селищних, міських голів.
Надана Аслановим Е.М. заява не відповідає вимогам Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної   Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», а саме у заяві Асланов Е.М. просить зареєструвати його кандидатом на посаду  Сімеїзського селищного голови Ялтинської міської ради Автономної Республіки Крим, а потрібно «…Сімеїзського селищного голови  м. Ялта АР Крим».
Відповідно до п. 2 ч. 1  статті 44 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» територіальна виборча комісія відмовляє в реєстрації кандидата в депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови в разі відсутності передбачених цим Законом відомостей у документах, зазначених відповідно у статтях 37 - 39 цього Закону, або невідповідного оформлення таких документів.
Відповідно до частини сьомої статті 42 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної   Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», відмова у реєстрації кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови з підстав невідповідного оформлення документів, передбачених частинами першою, другою статті 39 цього закону, не виключає повторного подання кандидатом заяви про реєстрацію. Така заява повинна бути подана до територіальної виборчої комісії не пізніш як за 23 дні до виборів.

 Відповідно до статтей 25, 39, п. 2 ч. 1 статті 44 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів»  Сімеїзська  селищна  виборча  комісія міста Ялта,


ПОСТАНОВЛЯЄ:

1.  Відмовити в реєстрації кандидатом  на посаду  Сімеїзського селищного голови міста Ялта АР Крим Асланова Ельдара Махаловича.
          2.  Видати  Асланову Ельдару Махаловичу копію цієї постанови.
3. Довести зміст цієї постанови до відома суб’єктів виборчого процесу у спосіб, передбачений п. 4.8 постанови ЦВК від 15 вересня 2010 року № 350 (із змінами) та оприлюднити  її в порядку, встановленому постановою Сімеїзської  селищної виборчої комісії м. Ялта від 27 жовтня 2013 року № 01.
          Постанова може бути оскаржена до виборчої комісії у порядку, та строки, передбачені ст. ст. 85-89 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», або до суду.



Голова комісії                                                                         О.І. Фатєєва