воскресенье, 27 октября 2013 г.

«Про розподіл обов’язків між членами Сімеїзської селищної виборчої комісії м. Ялта та затвердження доручень керівникам робочих груп з питань забезпечення діяльності виборчих комісій щодо організації підготовки та проведення позачергових виборів Сімеїзського селищного голови 15 грудня 2013 року»

ПОЗАЧЕРГОВІ ВИБОРИ СІМЕЇЗСЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ 
15 ГРУДНЯ 2013 РОКУ

СІМЕЇЗСЬКА СЕЛІЩНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ
МІСТА  ЯЛТА

98680, м. Ялта, смт Сімеїз, вул. Зоряна, 2 тел/факс +380654240200
смт  Сімеїз

«27»  жовтня 2013 р.               № 04
ПОСТАНОВА

«Про розподіл обов’язків між членами Сімеїзської селищної виборчої комісії м. Ялта та затвердження доручень керівникам робочих груп з питань забезпечення діяльності виборчих комісій щодо організації підготовки та проведення позачергових виборів Сімеїзського селищного голови 15 грудня 2013 року»


З метою забезпечення діяльності Сімеїзської селищної виборчої комісії      м. Ялта, дільничних виборчих комісій звичайних та спеціальних виборчих дільниць щодо належної організації підготовки та проведення позачергових виборів Сімеїзського селищного голови 15 грудня 2013 року, забезпечення повного й однакового дотримання діючого законодавства України, надання виборчим комісіям навчально-методичної допомоги, контролю виконання вимог законодавства щодо матеріально-технічного забезпечення; нарахування заробітної плати та одноразової винагороди членам виборчих комісій; нормативних вимог до приміщень виборчих комісій та приміщень для голосування; норм забезпечення виборчих комісій транспортними засобами, засобами зв’язку, обладнанням, інвентарем, оргтехнікою; додержання переліків видів послуг, робіт, що мають надаватися виборчим комісіям за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення місцевих виборів; питань виконання порядку ведення діловодства виборчих комісій; порядку залучення спеціалістів, технічних працівників для організаційного, правового, технічного забезпечення здійснення повноважень виборчих комісій на час підготовки та проведення місцевих виборів, створення належних умов щодо розгляду звернень громадян України, щодо взаємодії із органами ведення Державного реєстру виборців, із місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, правоохоронними та судовими органами та щодо забезпечення діяльності осіб, які мають право бути присутніми на засіданнях виборчих комісій без дозволу чи запрошення та запрошених на засідання, відповідно до частини першої статті 13, частин першої, четвертої, статті 25 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», Сімеїзська селищна виборча комісія м. Ялта

ПОСТАНОВЛЯЄ:
1. Створити робочу групу № 1 з питань забезпечення та спрямування діяльності дільничних виборчих комісій щодо належної організації підготовки та проведення позачергових виборів Сімеїзського селищного голови 15 грудня 2013 року у складі, що додається.
2. Створити робочу групу № 2 з питань документування діяльності та виконання порядку ведення діловодства у складі, що додається.
3. Створити робочу групу № 3 з питань виконання єдиного кошторису, кошторису видатків та плану асигнувань Сімеїзської селищної виборчої комісії м. Ялта; діяльності спеціалістів, експертів, технічних працівників, залучених для організаційного, правового, технічного забезпечення здійснення повноважень на час підготовки та проведення місцевих виборів; контролю нарахування заробітної плати, одноразової винагороди членам виборчих комісій (у т.ч. виконуючим свої повноваження з оплатою праці в відповідних комісіях) у складі, що додається.
4. Створити робочу групу № 4 з питань реєстрації, взаємодії та забезпечення діяльності осіб, які мають право бути присутніми на засіданнях виборчої комісії без дозволу чи запрошення у складі, що додається.
5. Створити робочу групу № 5 з питань взаємодії із місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування щодо організації підготовки та проведення місцевих виборів у складі, що додається.
6. Створити робочу групу № 6 з питань опрацювання звернень та скарг громадян України, взаємодії із правоохоронними й судовими органами, органами ведення Державного реєстру виборців та юридичного забезпечення діяльності виборчих комісій у складі, що додається.
7. Створити робочу групу № 7 з забезпечення підготовки тексту, виготовлення виборчих бюлетенів для голосування на місцевих виборах, бланків протоколу виборчої комісії про підрахунок голосів виборців; контролю за знищенням технічних відходів, поліграфічного браку, друкарських форм поліграфічного підприємства у складі, що додається.
8. Доручити керівникові робочої групи №1:
8.1. Забезпечити прийняття відповідних постанов виборчою комісією про порядок інформування суб’єктів виборчого процесу з питань поточної  діяльності комісії; розподіл обов’язків між членами комісії; про затвердження графіку чергувань в приміщенні комісії; про режим роботи комісії; про звільнення від виконання виробничих або службових обов’язків за основним місцем роботи голови, заступника голови, секретаря або окремих членів комісії, які виконуватимуть свої повноваження у виборчій комісії на платній основі; а також належне оформлення прийнятих на роботу спеціалістів, експертів та технічних працівників для організаційного, правового, технічного забезпечення здійснення повноважень виборчої комісії.
8.2. Забезпечити інформування громадян щодо місцезнаходження виборчої комісії та щодо засобів зв’язку.
8.3. Забезпечити участь керівного складу дільничних виборчих комісій у навчально-методичних семінарах згідно із відповідним розкладом.
8.4. Забезпечити відповідний контроль додержання нормативних вимог до приміщень виборчих комісій та приміщень для голосування; норм забезпечення транспортними засобами, засобами зв’язку, обладнанням, інвентарем, оргтехнікою та належне виконання переліку видів послуг, робіт, що надаються виборчим комісіям органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та за рахунок коштів, передбачених у кошторисах видатків для підготовки та проведення місцевих виборів.
9. Доручити керівникові робочої групи №2:
9.1. Надавати секретареві комісії пропозиції щодо змісту плану роботи Сімеїзської селищної виборчої комісії з підготовки та проведення позачергових виборів Сімеїзського селищного голови 15 грудня 2013 року.
9.2. Надавати голові комісії пропозиції щодо попереднього розгляду проектів порядку денного засідань Сімеїзської селищної виборчої комісії                 м. Ялта, постанов ( протокольних рішень ) та інших матеріалів ( в тому числі графіку відвідань зборів та конференцій місцевих організацій партій ) за дорученням голови комісії в обсязі і в термін, передбачений постановами ЦВК від 15 вересня 2010 року № 349, № 350  (із змінами) та планом роботи Сімеїзської селищної виборчої комісії м. Ялта з підготовки та проведення позачергових виборів Сімеїзського селищного голови 15 грудня 2013 року.
9.3. Сприяти секретареві комісії у формуванні номенклатури справ Сімеїзської селищної виборчої комісії м. Ялта.
9.4. Надавати відповідні робочі інформаційні, облікові, звітні матеріали залученим технічним спеціалістам щодо передачі Центральній виборчій комісії інформації про хід виборчого процесу та результати місцевих виборів, а також для заповнення електронних версій документів, що подаються до Центральної виборчої комісії, отримувати від них відповідні робочі матеріали та здійснювати контроль їх опрацювання.
9.5. Забезпечити прийом та опрацювання вхідної, розсилку ( надання ) вихідної документації (у тому числі копій рішень (постанов) Сімеїзської селищної виборчої комісії м. Ялта).
9.7. Забезпечити оприлюднення рішень Сімеїзської селищної виборчої комісії м. Ялта в обсязі і в термін, передбачений Законом України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» та постановою Сімеїзської селищної виборчої комісії м. Ялта від 27 жовтня 2013 року № 01.
10. Доручити керівникові робочої групи № 3:
10.1. Забезпечити на основі середніх норм видатків складання єдиного кошторису видатків для підготовки та проведення позачергових виборів Сімеїзського селищного голови 15 грудня 2013 року із включенням до нього власних видатків Ялтинської міської ВК та видатків для потреб дільничних виборчих комісій округу; подання його на затвердження комісією в строк, передбачений Законом України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів».
10.2. Забезпечити складання та подання на затвердження до Сімеїзської селищної виборчої комісії м. Ялта штатного розпису щодо залучених для потреб діяльності комісії працівників (граничною чисельністю не більше осіб), з якими укласти від імені комісії цивільно-правові договори за встановленими постановою ЦВК № 189 від 23 жовтня 2009 р. формами; також окремо укласти у відповідних випадках договори із працівниками про матеріальну відповідальність.
10.3. Здійснювати постійний контроль за надходженням, обліком і використанням коштів виборчого фонду кандидатів у депутати в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі, кандидатів на посаду міського голови, виборчого фонду місцевої організації партії, кандидати в
депутати від якої зареєстровані комісією.
10.4. Забезпечити застосування нормативних документів про розміри та порядок виплати винагороди спеціалістам, експертам і технічним працівникам, залученим до роботи у виборчих комісіях для організаційного, правового, технічного забезпечення здійснення повноважень цих комісій, про умови оплати праці членів виборчих комісій; постанови Кабінету Міністрів України № 100 від 08 лютого 1995 року «Про затвердження Порядку обчислення середньої заробітної плати» та здійснювати постійний контроль їх виконання.
11. Доручити керівникові робочої групи № 4:
11.1. Забезпечити перевірку на відповідність вимогам Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» подань про реєстрацію офіційних спостерігачів, довірених осіб, представників партій, уповноважених осіб та технічне опрацювання згаданих подань.
11.2. Забезпечити виготовлення та видачу відповідних посвідчень зареєстрованим Сімеїзською селищною виборчою комісією м. Ялта  офіційним спостерігачам, довіреним особам, представникам партій, уповноваженим особам партій в строк, передбачений законодавством.
11.3. Вживати заходів задля забезпечення безперешкодної діяльності осіб, які мають право бути присутніми на засіданнях виборчої комісії без дозволу чи запрошення, надавати пропозиції з питань регламенту їх роботи.
11.4. Здійснювати постійний контроль виконання вимог щодо обмеження діяльності осіб, які мають право бути присутніми на засіданнях виборчої комісії без дозволу чи запрошення та додержання цими особами положень Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» з негайним повідомленням голови (заступника голови, секретар) Сімеїзської селищної виборчої комісії              м. Ялта про ймовірні порушення.
11.5. Забезпечити реєстрацію осіб, які мають право бути присутніми на засіданнях виборчої комісії без дозволу чи запрошення та надання секретареві Сімеїзської селищної виборчої комісії м. Ялта відповідного додатку до протоколу засідання комісії.
12. Доручити керівникові робочої групи № 5 забезпечити відповідну взаємодію Сімеїзської селищної виборчої комісії м. Ялта та дільничних виборчих комісій із місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування щодо організації підготовки та проведення позачергових виборів Сімеїзського селищного голови 15 грудня 2013 року у випадках, в обсязі и в строки, передбачені Законом України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», постановами Центральної виборчої комісії, іншими законодавчими та нормативними актами України.
13. Доручити керівникові робочої групи № 6:
13.1. Забезпечити вчасну передачу органам ведення Державного реєстру виборців копій рішень Сімеїзської селищної виборчої комісії м. Ялта у випадках, в обсязі и в строки, передбачені Законом України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», постановами Центральної виборчої комісії, іншими законодавчими та нормативними актами України.
13.2. Забезпечити вчасну передачу органам ведення Державного реєстру виборців (за виборчими адресами цих виборців) відомостей про виборців, включених до списку виборців спеціальної виборчої дільниці (в разі її утворення) в строк, передбачений законодавством України.
13.3. Надавати постійну організаційну, технічну та методичну допомогу дільничним виборчим комісіям щодо взаємодії із органами ведення Державного реєстру виборців, правоохоронними та судовими органами.
13.4. Забезпечити попереднє опрацювання і розгляд звернень та скарг громадян України з наданням відповідних висновків, матеріалів та проектів рішень голові Сімеїзської селищної виборчої комісії м. Ялта.
13.5. За дорученням голови Сімеїзської селищної виборчої комісії м. Ялта забезпечити взаємодію з правоохоронними та судовими органами з питань підготовки та проведення позачергових виборів Сімеїзського селищного голови 15 грудня 2013 року у випадках, в обсязі и в строки, передбачені Законом України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», постановами Центральної виборчої комісії, іншими законодавчими та нормативними актами України.
14. Доручити керівникові робочої групи № 7 забезпечення підготовки тексту, вчасне виготовлення та отримання виборчих бюлетенів для голосування на місцевих виборах, бланків протоколу виборчої комісії про підрахунок голосів виборців; контроль за знищенням технічних відходів, поліграфічного браку, друкарських форм поліграфічного підприємства; видачу бюлетенів для голосування на місцевих виборах виборчим комісіям в порядку и в строки, передбачені Законом України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», постановами Центральної виборчої комісії.
15. Довести зміст цієї постанови до відома суб’єктів виборчого процесу у спосіб, передбачений п. 4.8 постанови ЦВК № 350 від 15 вересня 2010 року (із змінами), та оприлюднити її в порядку, встановленому постановою Сімеїзської селищної виборчої комісії м. Ялта від 27 жовтня 2013 року № 01.


Голова комісії                                                                         О.І. Фатєєва


Секретар комісії                                                                     А.В. Житник










Додаток
до постанови Сімеїзськоі селищної виборчої комісії м. Ялта
від 27 жовтня 2013 року № 04

1. Склад робочої групи № 1:

1
Фатєєва Ольга Іванівна, керівник групи;

2
Дмуха Ірина Омелянівна;

3
Лагно Іван Володимирович.



2. Склад робочої групи № 2:


Житник Анастасія В’ячеславівна, керівник групи;


Кравчук Надія Леонідівна;


Брильова Ксенія Кімівна.



3. Склад робочої групи № 3:


Фатєєва Ольга Іванівна, керівник групи;


Лабунина Маргарита Василівна;


Бардась Наталія Миколаївна.



4. Склад робочої групи № 4:


Федорішина Анастасія Юріївна, керівник групи;


Овсейко Наталія Вікторівна;


Волков Олександр Іванович.


5.Склад робочої групи № 5:


Волков Олександр Іванович, керівник групи;


Романчук Олег Вікторович;


Лабунина Маргарита Василівна.



6.Склад робочої групи № 6:


Грищенко Олександр Юрійович, керівник групи;


Кравчук Надія Леонідівна;


Лагно Іван Володимирович.



7.Склад робочої групи № 7:


Федорішина Анастасія Юріївна, керівник групи,


Брильова Ксенія Кимівна;


Грищенко Олександр Юрійович.





Голова комісії                                                                         О.І. Фатєєва



Секретар комісії                                                                     А.В. Житник