воскресенье, 27 октября 2013 г.

«Про затвердження методичних рекомендацій щодо уніфікації підходів до оформлення документів, що подаються на адресу Сімеїзської селищної виборчої комісії м. Ялта»

ПОЗАЧЕРГОВІ ВИБОРИ СІМЕЇЗСЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ 
15 ГРУДНЯ 2013 РОКУ

СІМЕЇЗСЬКА СЕЛІЩНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ
МІСТА  ЯЛТА
98680, м. Ялта, смт Сімеїз, вул. Зоряна, 2 тел/факс +380654240200
смт  Сімеїз
«27»  жовтня 2013 р.                № 10     

ПОСТАНОВА
«Про затвердження методичних рекомендацій щодо уніфікації підходів до  оформлення документів, що подаються на адресу Сімеїзської  селищної  виборчої комісії м. Ялта»


           З метою уніфікації підходів до оформлення документів, що подаються на адресу  Сімеїзської  селищної  виборчої комісії м. Ялта та створення належних умов діяльності суб’єктів виборчого процесу, відповідно до частини першої статті 13, частин першої, п’ятої, шостої, восьмої статті 25 Закону України «Про вибори депутатів  Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», керуючись постановами ЦВК від 15 вересня 2010 року №349, №350; на підставі ДСТУ 2732-94 «Діловодство й архівна справа», ДСТУ 4163-2003 «Вимоги до оформлювання документів», ДСТУ 3844-99 «Державна уніфікована система документації» Сімеїзська  селищна  виборча комісія м. Ялта
ПОСТАНОВЛЯЄ:
          1. Затвердити методичні рекомендації щодо уніфікації підходів до оформлення документів, що подаються на адресу Сімеїзської  селищної   виборчої комісії м. Ялта (додаються).
2. Довести зміст цієї постанови до відома суб’єктів виборчого процесу у спосіб, передбачений п. 4.8 Постанови ЦВК від 15 вересня 2010 року № 350 (із змінами) та оприлюднити її в порядку, встановленому постановою Сімеїзської селищної м. Ялта виборчої комісії від 27 жовтня 2013 року № 01.
Голова комісії                                                                         О.І. Фатєєва

Секретар комісії                                                                     А.В. Житник
Додаток  до постанови Сімеїзської  селищної  виборчої комісії м. Ялта    від 27 жовтня 2013 року № 10

Методичні рекомендації щодо уніфікації підходів до оформлення документів, що   подаються на адресу  Сімеїзської  селищної  виборчої комісії м. Ялта
           1. В разі подання документів на паперових носіях треба користуватися папером   формату А4 щільністю 80 г/м2.
           2. В разі подання документів на електронних носіях треба користуватися   оптичними дисками CD-R або DVD-R. Диск покласти в паперовий конверт, на якому   ніяких надписів робити не треба.
          3. Усі паперові подання щодо кандидатур до складу виборчих комісій надаються у   двох примірниках ( оригінал та копія ).
          4. Усі електронні документи та їх друковані версії створюються за допомогою   редактора MS Word версії не пізніше 2003 року. Інформація подання має бути   представлена в одній таблиці. Рядок з нумерацією стовпців таблиці   використовувати не треба.
           5. Усі електронні документи мають бути перевірені на наявність вірусів та не   повинні мати статусу read-only.
  6. Усі електронні документи та їх друковані версії мають повністю співпадати та   створюються за шаблоном, затвердженим ЦВК.
  7. Якщо в документі треба вказати:
  7.1. прізвище, ім’я, по батькові: вносяться з великої літери; у подвійних   прізвищах, іменах, по батькові, які пишуться через дефіс, кожне слово   зазначається з великої літери без пропусків до та після дефісу, кожне слово   подвійних прізвищ, імен, по батькові, які пишуться окремо, зазначається з   великої літери; крапка після прізвища, імені (імен), по батькові не ставиться;
           7.2. дату народження: користуйтеся арабськими цифрами за шаблоном: ДД.ММ.РРРР (   крапка після дати не ставиться );
          7.3. місце проживання, адресу: відомості зазначаються в називному відмінку та в такій послідовності: назва регіону України, назва населеного пункту, вулиці, номер будинку та номер квартири, власна назва регіону України зазначається  повністю з великої літери (наприклад, Автономна Республіка Крим), для зазначення категорії населених пунктів використовуються скорочення: місто – м. (мала літера «м» з крапкою після неї); селище міського типу – смт (малі літери «смт» без пропусків та крапок між літерами та в кінці скорочення); селище – с-ще ( мала літера «с», дефіс, малі літери «ще» без пропусків до і після дефісу та без крапки в кінці скорочення ); назва вулиці, проспекту, бульвару, площі, провулку тощо, вноситься з великої літери (наприклад, вул. Тепла Балка); при написанні використовуються такі шаблони: алея – алея; бульвар – бульв.; в’їзд – в’їзд; вулиця – вул.; завулок – завулок; заїзд – заїзд; квартал – кв-л; майдан – майдан; мікрорайон – м-р; набережна – набережна; площа – пл.; провулок – пров.; проїзд – проїзд; проспект – просп.; роз’їзд – роз’їзд; тупик – тупик; узвіз – узвіз; шосе – шосе; будинок – буд.; квартира – кв.; не користуйтеся символами дужок;
          7.4. Телефон: користуйтеся шаблоном: (ххх)ххх-хх-хх або (хххх)хх-хх-хх;
          7.5. Займану посаду: розподілювач між словами пробіл.
           8. Документи однієї номінації (одного найменування) або подібні за штибом чи близькі за змістом мають бути покладені в окрему теку з паперового картону з мотузяними зав'язками без швидкозшивача, на якої ніяких надписів робити не   треба.
          9. Світлини мають бути покладені до окремого конверта, на якому ніяких надписів робити не треба. Із зворотного боку світлин треба вказати (без тиску)   прізвище, ім’я, по батькові особи.
          10. Целофановими папками (файлами) користуватися не потрібно.
          11. Назва комісії, до якої надаються документи, зазначається в називному   відмінку повністю.
          12. Особа, яка подає документи до виборчої комісії, власноручно складає   розписку, в якій вказує своє прізвище, ім’я, по батькові, короткий опис   поданих документів із зазначенням кількості аркушів, дату та час їх подання.
 
Голова комісії                                                                         О.І. Фатєєва

Секретар комісії                                                                     А.В. Житник